Lambregts Makelaardij

Zoek naar meer

Westerpark, Heilaarpark

Westerpark, Heilaarpark,

Westerpark is een nieuwbouwbuurt in het westen van Breda met bijna 1.400 woningen. Deze buurt grenst aan de ene kant aan de buurt Tuinzigt, aan de andere kant aan het Heilaarpark en het bedrijventerrein Heilaar.

Westerpark
In Breda startte in het voorjaar van 1996 de bouw van de nieuwbouwwijk Westerpark. Het was de eerste aanzet tot duurzame stadsontwikkeling in de gemeente. Het streven was de negatieve gevolgen voor het milieu door de bouw zo gering mogelijk te houden. Inmiddels heeft deze buurt ca. 3.500 inwoners.

Heilaarpark
Ten westen van Westerpark ligt een nieuwe, kleine woonbuurt, die behoort tot de wijk Princenhage.

Heilaar
Het bedrijventerrein Heilaar is gesitueerd ten noorden van het IABC/Foodpark, het bedrijventerrein dat speciaal bestemd is voor bedrijven in de agro-business, en boven de Woonboulevard Breda. Heilaar ligt direct naast de A16 en de nieuwe HSL-spoorlijn en heeft via de Ettensebaan een ontsluiting naar de A16 en de A58. Het totale terrein omvat ca. 12 hectare.

Op zoek naar een woning in Westerpark, Heilaarpark ?

Bekijk hier ons actuele aanbod in Tuinzigt of vul de woonwensenlijst in en wij zoeken de woning die bij u past! Al een woning op het oog? Lambregts Makelaardij verzorgt tevens aankoopbegeleiding als aankoopmakelaar.