Lambregts Makelaardij

Zoek naar meer

Teteringen

Teteringen

Sinds de gemeentelijke herindeling uit 1997 maakt Teteringen deel uit van de gemeente Breda.De herindeling is de opmaat geweest voor een aantal ingrijpende veranderingen. Het gaat daarbij om woningbouw, groenvoorzieningen, ontsluitingswegen en dergelijke.

Het dorp Teteringen heeft ongeveer 7085 inwoners en ligt in het noordoosten van Breda, naast Oosterhout. Het ligt midden in de natuur: ten oosten van Teteringen bevindt zich het Cadettenkamp en de Oosterheide. Ten noorden van het dorp ligt een landbouwgebied en de Vrachelse Heide, en ten noordwesten  ligt de Lage Vuchtpolder. Naar het zuiden en westen toe liggen er wijken van de stad Breda. Teteringen heeft zijn eigen dorpse identiteit altijd behouden. Er zijn nog een aantal oude boerderijen te zien. De oudste zijn de Hofsteden die gebouwd zijn tussen 1600 en 1850.  Er zijn diverse sportverenigingen en evenementen.

 

 

Op zoek naar een woning in Teteringen ?

Vul de woonwensenlijst in en wij zoeken de woning die bij u past! Al een woning op het oog? Lambregts Makelaardij verzorgt tevens aankoopbegeleiding als aankoopmakelaar.