Lambregts Makelaardij

Zoek naar meer

Prinsenbeek

Prinsenbeek

Prinsenbeek is een dorp met ongeveer 11.500 bewoners. Het bestaat uit één kern. Het centrum van het dorp, Markt en omgeving, is enkele jaren geleden vernieuwd. Prinsenbeek heeft zowel het karakter van een forensendorp als van een dorp met veel tuinbouw.

Als gemeente is Prinsenbeek ingesteld in 1942, toen bij de annexatie van de gemeente Princenhage door Breda het kerkdorp Beek een zelfstandige gemeente werd. In 1951 werd de naam ’Beek’ veranderd in Prinsenbeek.
Sinds 1 januari 1997 behoort deze voormalige gemeente tot de gemeente Breda. In Prinsenbeek wordt het karakter en de sfeer bepaald door de bewoners. De herindeling heeft niets veranderd aan het “wij gevoel”. Prinsenbeek heeft een rijk bloeiend gevarieerd verenigingsleven en een overvloed aan evenementen die de sterke samenhang en creativiteit van de “Bekenaren” aantoont. Het beschikt over accommodaties voor sport, cultuur en recreatie. Voor meer informatie zie: www.prinsenbeek.nl

Op zoek naar een woning in Prinsenbeek ?

Vul de woonwensenlijst in en wij zoeken de woning die bij u past! Al een woning op het oog? Lambregts Makelaardij verzorgt tevens aankoopbegeleiding als aankoopmakelaar.