Lambregts Makelaardij

Zoek naar meer

Ginneken en Mastbos

Ginneken en Mastbos

Ginneken is een voormalige zelfstandige dorpskern met ruim 5.600 inwoners. Het Ginneken heeft dan ook geen wijkraad, maar een dorpsraad. Ginneken is van oorsprong een dorp in de nabijheid van Breda. Door de industriële ontwikkeling   aan het eind van de 19de eeuw groeit de stad buiten de vestingwerken. Gegoede burgerij uit Breda vind in Ginneken een goed woonmillieu. Langs de Ginnekenweg ontstaat zogenaamde lintbebouwing ( individueel tot stand gekomen bebouwing) en aan het eind van de 19de eeuw wordt aan de westeinde van het dorp de Baronielaan aangelegd.
Het Mastbos is het oudste cultuurbos van Nederland.

Ginneken:
Ginneken heeft zijn dorpskarakter altijd gehouden: het is er “dorps” en bourgondisch, er is een gezellige oude dorpskern, en er is volop groen in de omgeving.  Het Ginneken staat bekend om zijn sfeer en gezelligheid.  De inwoners hechten veel waarde aan het historische en dorpse karakter van Ginneken. Het gevoel van een dorp in een stad en de kleinschaligheid worden deels bepaald door de voor een dorp specifieke / historische architectuur en stedenbouw. De woningbouw is grotendeels van voor de tweede wereldoorlog. Aan het Ginneken ligt het prachtige natuurgebied:  het “Markdal”.

Mastbos:
Het Mastbos (570 ha) is een van de alleroudste naaldbossen en het oudste cultuurbos  van Nederland. Graaf Hendrik III van Nassau heeft het bos in 1515 laten aanleggen. Het dankt zijn naam aan de vele grove dennen die vroeger “mastbomen” werden genoemd. Dit eerbiedwaardige bos heeft in de loop der eeuwen hout geleverd voor onder meer de bouw van het Kasteel van Breda en de Spaanse vloot. Nu is het een bijzonder wandelgebied met eeuwenoude bomen, indrukwekkende lanen en mooie doorkijkjes.

Op zoek naar een woning in Ginneken ?

Vul de woonwensenlijst in en wij zoeken de woning die bij u past! Al een woning op het oog? Lambregts Makelaardij verzorgt tevens aankoopbegeleiding als aankoopmakelaar.