Lambregts Makelaardij

Zoek naar meer

Chaam

Chaam

“Chaam” is een dorp in de gemeente Alphen-Chaam en ligt tussen Ulvenhout, Baarle-Nassau en Baarle-Hertog, nabij de stad Breda. Het aantal inwoners ligt rond de 4000. Chaam was tot 1997 een zelfstandige gemeente, na 1997 ontstond de gemeente Alphen-Chaam door samenvoeging van een deel van de voormalige gemeente Alphen en Riel, de voormalige gemeente Chaam en delen van de eveneens opgeheven gemeente Nieuw-Ginneken.

De gemeente bestaat sindsdien uit de kernen Alphen, Bavel AC, Chaam, Galder, Strijbeek en Ulvenhout AC. Van oorsprong is Chaam een agrarisch dorp met veeteelt en tuinbouw. Door de groene ligging speelt  het toerisme een belangrijke rol.  De gemeente telt verschillende campings, bungalowparken, kampeerboerderijen en een open luchtzwembad. In het dorp zelf zijn de benodigde cafés,  eetgelegenheden, winkels, een weekmarkt en andere voorzieningen te vinden.

Op zoek naar een woning in Chaam ?

Vul de woonwensenlijst in en wij zoeken de woning die bij u past! Al een woning op het oog? Lambregts Makelaardij verzorgt tevens aankoopbegeleiding als aankoopmakelaar.