Lambregts Makelaardij

Zoek naar meer

Boeimeer en Ruitersbos

Boeimeer en Ruitersbos
Boeimeer en Ruitersbos liggen in het District Zuidwest.

Boeimeer
Woonbuurt in het zuiden van Breda met bijna 5.500 inwoners. De woningbouw is van vóór 1970. Er staan hier veel koopwoningen.
Boeimeer is in verschillende subbuurten te verdelen. Oud-Boeimeer bevindt zich in het noordoosten tegen de binnenstad aan. Hier zijn naast oude panden ook nieuwbouwwoningen te vinden. Een andere subbuurt is het Van Sonsbeeckpark waar zich voorheen het Nac-stadion bevond. Hier zijn nieuwbouwwoningen in de jaren ’30 stijl ontwikkeld en hier ligt het Van Sonsbeeck zwembad. Ten zuiden van de Julianalaan staan woningen gebouwd in de jaren   ’60 met de voor die tijd typerende stijl. Tot  Boeimeer behoort ook het gedeelte aan de oostoever van de Mark tot aan de Baronielaan. Op de oostoever  zijn op het kloosterterrein nieuwbouwwoningen gerealiseerd.

Ruitersbos
Een relatief dun bevolkte woonbuurt met ca. 2.400 inwoners. Er is een duidelijke tweedeling in Ruitersbos. Ten westen van de Willem van Oranjelaan en aan het Mastbos staan voornamelijk vrijstaande luxe woningen op grote kavels. Het andere gedeelte ten oosten van de Willem van Oranjelaan staan veel appartementencomplexen in de particuliere huursector. De Baronielaan, met herenhuizen vormt de oostelijke grens van Ruitersbos.

Op zoek naar een woning in Boeimeer en Ruitersbos?

Vul de woonwensenlijst in en wij zoeken de woning die bij u past! Al een woning op het oog? Lambregts Makelaardij verzorgt tevens aankoopbegeleiding als aankoopmakelaar.