Lambregts Makelaardij

Zoek naar meer

Binnenstad van Breda

Binnenstad van Breda
De binnenstad van Breda is het gebied binnen de singels en vormt als zodanig Breda-Centrum. De binnenstad bestaat uit zes buurten: de oude stadskern, Valkenberg, Chassé, Fellenoord, Schorsmolen en de Spoorbuurt (Stationskwartier).

Oude stadskern
In het oudste gedeelte van de stad wonen ca. 1.900 Bredanaars. Het bestaat uit veel oude, vaak historische panden. Er zijn veel straten met voetgangersgebieden, het autoverkeer is zoveel mogelijk teruggedrongen. De binnenstad is hèt winkel- en uitgaansgebied van Breda. U vindt hier  diverse mogelijkheden  op het gebied van winkelen, uitgaan en cultuur door de aanwezigheid van diverse voorzieningen zoals de verschillende restaurants/cafés, het Chassé Theater, de winkelstraten, het winkelcentrum “De Barones”, de “Grote Markt” en de nieuwe haven van Breda.
Zie ook de website Breda van binnen.

Valkenberg
Het Valkenberg in het oostelijk deel van de binnenstad heeft ca. 1.700 inwoners. Er liggen veel parkeer- en bedrijfsterreinen in deze buurt, maar ook een groot en historisch park.

Chassé
Deze buurt ligt in het zuidoostelijk deel van de binnenstad en heeft ongeveer 2.800 inwoners. Het is een binnenstadsbuurt met veel kleine straatjes en afwisselend bedrijfspanden en woonhuizen.

Fellenoord
Deze voormalige volksbuurt in het zuidwesten van de binnenstad is in de jaren tachtig helemaal opnieuw opgebouwd. Er wonen bijna 1.500 Bredanaars. 

Schorsmolen
Deze binnenstadsbuurt wordt gedomineerd door twee grote middelhoge woningcomplexen, gebouwd in de jaren negentig. Er wonen ruim 2.900 mensen.
Zie ook de websitewww.rondomhaagdijk.nl

Spoorbuurt
Buurt aan de noordkant, tussen de binnenstad en de spoorlijn. Door het park Valkenberg ligt deze buurt wat afgescheiden van de rest van de binnenstad.
De Spoorbuurt, ook Stationskwartier genoemd, heeft ongeveer 1.100 inwoners.
Voor de ontwikkeling van het Stationskwartier zie ook: buurtplan Spoorbuurt.

Op zoek naar een woning in de Binnenstad?

Vul de woonwensenlijst in en wij zoeken de woning die bij u past! Al een woning op het oog? Lambregts Makelaardij verzorgt tevens aankoopbegeleiding als aankoopmakelaar.